2025年12月英语六级阅读理解精选习题(11)
2025.09.17 08:49

  为了在英语六级考试中取得好成绩,考生应重视英语六级模拟题的练习,通过不断的演练来提升自己的应试能力。这里小编为同学们分享了2025年12月英语六级阅读理解精选习题(11),一起练起来吧。

  2025年12月英语六级阅读理解精选习题(11)

  Glacier National Park in Montana shares boundaries with Canada, an American Indian reservation, and a national forest. Along the North Fork of the Flathead River, the park also borders about 17,000 acres of private lands that are currently used for ranching, timber, and agriculture. This land is an important part of the habitat and migratory routes for several endangered species that frequent the park. These private lands are essentially the only ones available for development in the region.

  With encouragement from the park, local landowners initiated a land use planning effort to guide the future of the North Fork. The park is a partner in an inter local agreement that calls for resource managing agencies to work together and with the more than 400 private owners in the area. A draft plan has been prepared, with objective of maintaining traditional economic uses but limiting new development that would damage park resources. Voluntary action by landowners, in cooperation with the park and the county, is helping to restrict small lot subdivisions, maintain wildlife corridors, and minimize any harmful impact on the environment.

  The willingness of local landowners to participate in this protection effort may have been stimulated by concerns that congress would impose a legislative solution. Nevertheless, many local residents want to retain the existing character of the area. Meetings between park officials and landowners have led to a dramatically improved understanding of all concerns.

  1. The passage mainly discusses______.

  A. the endangered species in Glacier National Park

  B. the protection of lands surrounding Glacier National Park

  C. conservation laws imposed by the state of Montana

  D. conservation laws imposed by Congress

  2. Why are the private lands surrounding Glacier National Park so important?

  A. They function as a hunting preserve.

  B. They are restricted to government use.

  C. They are heavily populated.

  D. They contain natural habitats of threatened species.

  3. The relationship between park officials and neighboring landowners may best be described as______.

  A. indifferent

  B. intimate

  C. cooperative

  D. disappointing

  4. It can be inferred from the passage that a major interest of the officials of Glacier National Park is to______.

  A. limit land development around the park

  B. establish a new park in Montana

  C. influence national legislation

  D. settle border disputes with Canada

  答案解析:

  1. B) 这是一道主旨题。通过阅读文章可知,为了保护冰川国家公园的濒危物种和资源,公园当局和地方土地所有者制订了限制土地使用计划,故答案为B。

  2. D) 这是一道细节题。根据第一段第三句“This land is an important part of the habitat and migratory routes for several endangered species that frequent the park.”(这片土地是非常重要的,因为这里是几种经常光顾此公园的濒危物种的栖息地和迁徙路线。)可知选项D为正确答案。

  3. C) 根据第二段可知,公园当局和地方土地所有者密切合作来保护资源,因此他们的关系是"cooperative" (合作性的)。

  4. A) 这是一道推理题。根据第二段第三句和阅读全文,我们很容易就可以得到这样一个信息:为了保护自然资源和濒危物种,公园管理者限制那些会破坏资源的土地开发。因此选项A为正确答案。

  以上是新东方在线英语六级频道分享的“2025年12月英语六级阅读理解精选习题(11)”的内容,更多英语六级精彩内容,请持续关注新东方在线六级模拟题频道!



MORE+

    资料下载
    MORE+
    MORE+

    相关阅读 MORE+

    版权及免责声明
    1.凡本网注明"稿件来源:新东方在线"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京新东方迅程网络科技有限公司所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方在线",违者本网将依法追究责任。
    2.本网末注明"稿件来源:新东方在线"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方在线”,本网将依法追究责任。
    3.如本网转载稿涉及版权等问题,请作者致信weisen@xdfzx.com,我们将及时外理

    Copyright © 2011-202

    All Rights Reserved