2025年6月英语六级阅读备考自测题2
2025.06.02 08:10

  为了在英语六级考试中取得好成绩,考生应重视英语六级模拟题的练习,通过不断的演练来提升自己的应试能力。新东方在线小编为同学们带来的2025年6月英语六级阅读备考自测题2,一起练起来吧。

  2025年6月英语六级阅读备考自测题2

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  The forest from which Man takes his timber is the tallest and most impressive plant community on Earth. In terms of Man's brief life it appears permanent and unchanging, save for the seasonal growth and fall of the leaves, but to forester it represents the climax of a long succession of events. No wooded landscape we see today has been forest for all time. Plants have minimum requirements of temperature and moisture and, in ages past, virtually every part of Earth's surface has at some time been either too dry or too cold for plants to survive. However, as soon as climatic conditions change in favour of plant life, a fascinating sequence of changes occurs, called a primary succession.

  First to colonize the barren land are the lowly lichens, surviving on bare rock.

  Slowly, the acids produced by these organisms crack the rock surface, plant debris accumulates, and mosses establish a shallow roothold. Ferns may follow and, with short grasses and shrubs, gradually form a covering of plant life. Roots probe even deeper into the developing soil and eventually large shrubs give way to the first trees. These grow rapidly, cutting off sunlight from the smaller plants, and soon establish complete domination—closing their ranks and forming a climax community which may endure for thousands of years.

  Yet even this community is not everlasting. Fire may destroy it outright and settlers may cut it down to gain land for pasture or cultivation. If the land is then abandoned, a secondary succession will take over, developing much faster on the more hospitable soil. Shrubs and trees are among the early invaders, their seeds carried by the wind, by birds and lodged in the coats of mammals.For as long as it stands and thrives, the forest is a vast machine, storing energy and many elements essential for life.

  26.What does the forest strike mankind as permanent?

  A) The trees are in community.

  B) The forest is renewed each season.

  C) Man's life is short in comparison.

  D) It is an essential part our lives.

  27.What has sometimes caused plants to die out of the past?

  A) Interference from foresters.

  B) Variations in climate.

  C) The absence of wooded land.

  D) The introduction of new type of plants.

  28.In a “primary succession', what makes it possible for mosses to take root?

  A) The type of rock.

  B) The amount of sunlight.

  C) The amount of moisture.

  D) The effect of lichens.

  29.What conditions are needed for shrubs to become established?

  A) Ferns must take root.

  B) The ground must be covered with grass.

  C) More soil must accumulate.

  D) Smaller plants must die out.

  30.Why is a “secondary succession” quicker?

  A) The ground is more suitable.

  B) There is more space for new plants.

  B) Birds and animals bring new seeds.

  D) It is supported by the forest.

  【参考答案】

  短文大意:本文主要叙述人与自然的生态关系,地球上的森林是经过千百万年演变而存活下来的人类生态环境。那些我们今天所看到的光秃秃的大地过去曾是茂密的 森林。植物的生长与气候密切相关,一旦气候变得恶劣,植物便会灭绝。如果人类一味地乱砍乱伐,垦田开荒,那么地球上的生态环境就会遭到破坏,生物链就要发生改变。

  26. 答 案C。【参考译文】森林对人类的冲击在什么方面是永久性的 ?【试题分析】本题为一般理解题,需要在字里行间找答 案。【详细解答】在这篇文章的第1段的第二句话,可以找到 C)是正确答 案。

  27. 答 案B。【参考译文】有时候是什么造成从前的植物灭绝 ?【试题分析】本题考察对上下文的理解,需从字里行间找答 案。

  【解答要领】第二段中,作者提到了气候是植物生长的基本条件,而气候一旦变得恶劣,植物可能会灭绝。

  28. 答 案D。【参考译文】在“初级演”中,什么使苔藓生根成为可能 ?【试题分析】本题为一般阅读理解题,需从段落的字里行间中找答案。【详细解答】第三段的第二句话中,作者提到了首先能在岩石上生存的植物是 lichen(地衣),然后在地衣生长之后,由于地衣的影响才能使moss(苔藓))的生长成为可能。

  29. 答 案C。【参考译文】灌木稳固生长需要什么条件 ?【试题分析】同上。

  【解答要领】在第三段的中间,只有在长过苔藓之后草木和 shrub(灌木)才能生长,因为已经固定相当一部分土壤,有利于植物生长,故选C)。

  30. 答 案A。【参考译文】为什么“第二次演替”较快 ?【试题分析】同上。【详细解答】从第四段的中间,我们可以看出,根本的原因乃是土壤较为适宜。

  以上就是关于“2025年6月英语六级阅读备考自测题2”的内容,更多英语六级模拟试题精彩内容,请持续关注新东方在线六级模拟题频道!


MORE+

    资料下载
    MORE+
    MORE+

    相关阅读 MORE+

    版权及免责声明
    1.凡本网注明"稿件来源:新东方在线"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京新东方迅程网络科技有限公司所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方在线",违者本网将依法追究责任。
    2.本网末注明"稿件来源:新东方在线"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方在线”,本网将依法追究责任。
    3.如本网转载稿涉及版权等问题,请作者致信weisen@xdfzx.com,我们将及时外理

    Copyright © 2011-202

    All Rights Reserved