2022年下半年英语四级考试传统阅读题:数学的基本原理
2022.11.30 08:13

  新东方在线英语四级频道为备考英语四级的同学们整理了2022年下半年英语四级考试传统阅读题:数学的基本原理,希望可以为大家带来帮助,预祝大家高分通过大学英语四级考试。

  2022年下半年英语四级考试传统阅读题:数学的基本原理

  数学的基本原理

  people appear to born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably(坚定地) that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impress accuracy---one knife, one spoon, one fork, for each of the five chairs. Soon they are capable of nothing that they have placed five knives, spoons and forks on the table and, a bit later, that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thusmastered addition, they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later, he or she could enter a second entera second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.

  Of course, the truth is not so simple. This century, the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progress depends. Children were observed as they slowly grasped----or, as the case might be, bumped into---- concepts that adults take for quantity is unchanged as water pours from a short glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children, asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coaxed(说服) into finding the total. Such studies have suggested that the rudiments(基本原理) of mathematics are mastered gradually, and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers-----the idea of a oneness, a twoness, a twoness that applies to any class of objects and is aprerequisite(先决条件) for doing anything more mathematically demanding than setting a table----is itself far from innate.

  英语四级阅读理解练习题:

  Choose correct answers to the question:

  1.After children have helped to set the table with impressive accuracy, they ______.

  A.are able to help parents serve dishes

  B.tend to do more complicated housework

  C.are able to figure out the total pieces

  D.can enter a second-grade mathematics class

  2.It is _____to believe that the quality of water keeps unchanged when it is contained in two different glasses.

  A.easy to persuade children

  B.hard for most children

  C.the innate of most children

  D.difficult for both adults and children

  3.It can be inferred from the passage that children are likely to _____when they are asked to count all the balls of different colors

  A.give the accurate answer

  B.count the balls of each color

  C.be too confused to do anything

  D.make minor mistakes

  4.According to this passage,_____is mastered by birth.

  A.the ability to survive in a desert island

  B.the way of setting tables

  C.the basic principles of mathematics

  D.the concept of oneness

  5.What’s the author‘s attitude towards “children’s numerical skills”?

  A.Critical.

  B.Approving.

  C.Questioning.

  D.Objective.

  英语四级阅读理解参考答案

  1.[C] 第1段第3句说的是题干内容,由第4句Soon…句中的five knives...等数字可知孩子会数数了,故可直接选出C。

  2.[B] 第2段第3句中they refused... to concede...中的they指children,对比题干与原文意思可知孩子们是“难以相信(理解),故选B。

  3.[B] 第2段倒数第3句。文章是以pencils为例进行说明的,题目中换成了balls,但是目的是相同的,都是为了表述儿童更愿意根据颜色的不同来数数,而不愿数总数,故B正确。A、D都没有提到;C的说法过于绝对,与文章表述也不相符。

  4.[B] 这道题目需要认真理解了文章的意思才能正确作答。第1段的主题是:有些数字概念是人天生就有的;第2段的主题是:有一些是后天学习获得的。B是第1段中明确给出的例子,因此这个例子应该支持该段的主题。A 错误地理解了第1段最后举的例子。C和D在第2段最后提到,都不是先天获取的数学知识。

  5.[D] 考査全文的观点态度。纵观全文可知,作者很客观、如实地说明事实,分两段报告了心理学家的研究结果,并未做出任何评价,故D正确。题目中的children’s numerical skills即全文的主题。

  以上是新东方在线英语四级频道小编为大家带来的“2022年下半年英语四级考试传统阅读题:数学的基本原理”,希望考生们都能备考顺利,取得出色的成绩!


MORE+

    资料下载
    MORE+
    MORE+

    相关阅读 MORE+

    版权及免责声明
    1.凡本网注明"稿件来源:新东方在线"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京新东方迅程网络科技股份有限公司所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方在线",违者本网将依法追究责任。
    2.本网末注明"稿件来源:新东方在线"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方在线”,本网将依法追究责任。
    3.如本网转载稿涉及版权等问题,请作者致信weisen@xdfzx.com,我们将及时外理

    Copyright © 2011-202

    All Rights Reserved